Sådan får du mest varme for pengene

Hvis du bor i hus, er du helt sikkert opmærksom på, at det koster penge at varme huset op. Ja nogle gange kan det føles som om, at pengene fosser ind i varmeregnskabet. Du kan derfor med stor fordel tage et kig på, hvordan du får mest varme for pengene. En af de mest økonomiske løsninger er varmepumpen. Læs mere her om, hvorfor netop varmepumpen kan blive det helt rigtige valg for dig og dit hus.

Sådan fungerer en varmepumpe

En varmepumpe er på mange måder løsningen til dig, der også tænker grønt. Din varmepumpe kører nemlig ikke på olie. En varmepumpe benytter sig nemlig af varmen fra luften eller jorden. Dette er to energikilder, der ikke løber tør lige foreløbig. Det er en varmeløsning, der suger varmen ud af luften eller jorden, og producerer på den måde varme til dit hjem eller varmt vand til din bruser. Udover at være god for miljøet, er varmepumpen også økonomisk stabil. Priserne for luft forbliver de samme og er ikke på samme måde afhængig af for eksempel oliepriserne.

Det er dog vigtigt at købe en varmepumpe af kvalitet. Det skal være en varmepumpe, der kan holde i mange år og som kan producere tilstrækkelig med varme. Toshiba Varmepumper er ideelle til dette formål.

Det skal du være opmærksom på når du køber en varmepumpe

Hvis du har besluttet dig for, at varmepumpen skal være husets energikilde, er der en række ting, du skal være opmærksom på. En Toshiba varmpumpe, og alle andre varmepumper, måles nemlig på forskellige parametre.

Først og fremmest, skal du være opmærksom på, hvor mange KW den kan yde. Dernæst skal du have for øje, hvor effektiv din varmepumpe er. Dette måles i COP.  En anden ting, der især er relevant i sommerhalvåret, er varmepumpens evne til at gå ned i temperatur. Du skal således være opmærksom på varmepumpens minimustemperatur. Hvis du nyder en stille stund, er lydniveauet også essentielt. Du skal derfor undersøge, hvor mange dB din varmepumpe ligger på. En Toshiba varmepumper lever op til fornuftige standarder på alle parametre. Dog er der en sidste ting, du skal være opmærksom på. Nemlig varmepumpens placering.

Placering af varmepumpen

Måden, hvorpå en luftdreven varmepumpe fungerer, er ved at suge luft ind og blæse varme ud. Det siger naturligvis sig selv. Dette betyder altså også, at der vil blive skabt luftstrømninger i luften omkring varmepumpen. Dette er uundgåeligt. Du skal derfor overveje, hvor du stiller din varmepumpe, så den generer mindst mulig.

Det er også klogt at stille den det sted, hvor den giver mest effekt. At stille den foran en dør, ville for eksempel ikke være optimalt, da den varme luft blot ville blive blæst ud, når døren blev åbnet. Hvis du er i tvivl om, hvor det mest optimale sted ville være i dit hus, er der heldigvis professionel hjælp at hente. Dette kan i sidste ende spare dig for både energi og penge. Er det må være i enhver husejers interesse.