Kan det betale sig at outsource bogføringen i et mindre firma?

Der er efterhånden en del danskere, der har eget firma. Dertil hører naturligvis også bogføring. Regninger, skat, moms og løn er noget, der bestemt skal være styr på. Spørgsmålet er bare om man selv vil gøre det, eller hyre nogle til jobbet. Dette varierer naturligvis fra det ene firma til det andet. Nogle vælger selv at klare det, mens andre med glæde betaler en professionel. Ofte afhænger det af ejeren af firmaet. Kan han eller hun selv klare det, er det jo fint.

Hvad er fordelene ved at outsource sin bogføring?

Det er ingen hemmelighed, at man har travlt som firmaejer. Lige meget om man arbejder alene, eller har flere medarbejdere under sig. For der er utallige ting, der skal klares. Er det muligt at komme af med nogle af disse opgaver, er det lidt mere overskueligt. Bogføring er ikke noget, man bare lærer fra den ene dag til den anden. Der er trods alt en uddannelse, og denne er ikke lige nem for alle. Hyrer man en bogfører, er man sikker på, at tingene bliver gjort rigtigt. Er det noget sjusket arbejde, ender man med at skulle gøre det om. Derfor er der mange, der giver bogføringsopgaverne væk.

Som firmaejer skal man helst have et overblik. Dog er dette ikke altid helt nemt. Har man et nyopstartet firma, er det især rart med en bogfører. For til at starte med, er der utroligt mange ting, man skal klare. Der er både indretning af kontor, hyring af medarbejdere, oprettelse af firma og meget, meget mere. Skal man dertil også have styr på alt det, der har med økonomien at gøre, bliver det hurtigt en byrde. Og er man ikke helt sikker på reglerne med moms eller skat, er det især svært. Har man en bogfører, er det bare med at spørge.

Bogfoering.dk skriver om automatisering af bogføring. Det kan anbefales at læse om på deres hjemmeside.

Hvor finder man bogføring?

Nogle bogførere arbejder selvstændigt, mens andre kan hyres via forskellige firmaer. Der er derfor rig mulighed, er man interesseret. Er man ikke helt sikker på, om man selv vil klare bogføringen eller ej, kan man være lidt kreativ. Man kan eksempelvis kontakte uddannelsen, og høre om de sender deres studerende i praktik. Er dette tilfældet, kan man jo stille sit firma til rådighed. Så er der både en studerende, der kommer i praktik. Men samtidig får man også afprøvet det, og lært hvad det helt præcis går ud på.
På den måde kan begge parter nyde fordelene. Både firmaejeren, der får det afprøvet.Men også de studerende, der får afprøvet deres viden i praksis. Mange indser hurtigt, at bogføring er ganske effektivt. Selvom det kun er studerende, har de ofte utrolig godt styr på det. Derfor vælger mange firmaer at hyre en færdiguddannet bogfører, der kommer til at styre alt det finansielle i deres firma. Både store og små firmaer nyder godt af bogføring. Har man selv styr på det, er det naturligvis også muligt selv at gøre det. Dog må det siges at være lidt besværligt. Det er derfor, man har en ansat til at stå for det hele. Der er nemlig nok at lave.