Sådan øger du produktiviteten i virksomheden via glade medarbejdere

Alle virksomhedsledere er interesserede i at øge produktiviteten i virksomheden. Men det kan nogle gange være svært at gennemskue, hvad der helt præcis er med til at hjælpe på at forbedre produktiviteten, og hvad der modsat er spild. Der er dog nogle essentielle punkter, der generelt er vigtige at have in mente, når det kommer til at prioritere ting, der hjælper med at øge produktiviteten – herunder glade medarbejdere.

 

Godt sammenhold blandt kollegaerne

Noget af det allervigtigste på en arbejdsplads, er glade medarbejdere. Det er bestemt ikke noget, virksomheder må undervurdere. Og én af de ting, der gør medarbejderne glade og sørger for, at de trives på arbejdspladsen, er sammenholdet blandt kollegaerne.

Der er ingen, der synes, det er fedt at have et anstrengt forhold til sine medkollegaer. Det er nemlig altid rart at have nogle at nyde sin frokost med men som man også kan sparre med, når det kommer til forskellige arbejdsopgaver. Det er derfor vigtigt at prioritere konflikthåndtering, hvis der opstår episoder medarbejderne i mellem. Og samtidigt kan det også være en stor fordel for virksomheden selv at vægte arrangementer, hvor medarbejderne kommer hinanden ved, højt, Det kan have en langt større betydning for produktiviteten på arbejdspladsen, end mange går og tror.

Fleksible arbejdstider

At være fanget til sin kontorstol fra 8-16, kan være helt fint – men lige så snart livet kommet i vejen, kan det være svært at overholde disse arbejdstider. Barn skal hentes fra børnehaven, tandpinen har tvunget en til tandlægen, eller en stor restskat er kommet op til overfladen, så en klage over skat er nødvendig.
Der kan være mange ting, der gør, at en medarbejder bliver nødt til at bryde den traditionelle arbejdsdag, for at tage sig af nogle vigtige ting, der ikke er til at komme udenom.

Her kan fleksible arbejdstider være ekstremt effektive – både i akut-situationer, men også når en medarbejder skal planlægge aftaler på længere sigt.

Det giver medarbejderne en form for frihed og glæde, så de ikke skal stresse over ikke at kunne nå fra arbejde til skolehjemsamtalen – i stedet møder den givne medarbejder bare tidligere eller bliver senere på et andet tidspunkt. Den glæde vil blive gengældt i form af mere overskud på arbejdspladsen.

Belønning

Ansatte gør et godt stykke arbejde, som de ligger utrolig meget tid i – derfor har de nogle gange også brug for en belønning, som viser, er der bliver sat pris på deres arbejde i allerhøjeste grad – for de er bestemt med til at få hjulet til at køre rundt.

En belønning kan være flere ting. Det kan være noget så simpelt som rosende ord for den ansvarshavende, som uden tvivl vil betyde meget for medarbejderen og samtidigt skabe motivation for senere hen at gøre et lige så godt stykke arbejde. Det kan i stedet også være en bonus, der bliver givet til medarbejderne, hvis et hvis mål er blevet opfyldt. Måske kan en fest for de ansatte også være belønningen for at fejre dem.

Mulighederne er mange, men det er samtidigt også vigtigt at huske på, at folk sætter pris på de forskellige belønningsformer alt efter hvem de er.

For nogle vil rosende ord fra chefen betyde langt mere end lidt ekstra penge – hvor andre helt klart bliver langt mere motiveret, hvis der er en ekstra check på spil.

 

Videreudvikling

Videreudvikling af medarbejderne er også vigtige for at stå med glade medarbejdere i sidste ende. Hvis medarbejderne føler, de ingen vegne kommer og ingen udfordringer får, vil de oftest søge nye muligheder andetsteds.

Kurser og efteruddannelser kan derfor her være en god måde for at gøre de ansatte tilfredse med deres nuværende arbejdsplads og for at bibeholde dem – og ikke mindst også for virksomheden selv, så de har dygtige medarbejdere.