Sådan får du succes med online marketing

De fleste gør i dag brug af online marketing, som også viser sig at være lukrativt, hvis man bruger det rigtigt. Ønsker du at optimere din online marketing, så læs med her, hvor du får nogle gode tips.

Udarbejd en strategi

Nøglen til succesfuld online marketing er først og fremmest at udarbejde en klar strategi, før man benytter sig af de digitale platforme til at markedsføre sig.

Det forholder sig nemlig sådan, at skal du have succes online, er en strategi nødvendig på grund af den hårde konkurrence.

For at lægge en strategi, er det vigtigt først at skabe bekendtskab til alle de forskellige måder, hvorpå man kan markedsføre sig online. Heriblandt er de sociale medier, søgemaskineoptimering og e-mail marketing.

Når du først kender alle de forskellige former for marketing, kan du lægge en klar strategi om hvilke du vil bruge, og kan benytte din baggrundsviden om de forskellige metoder til at fastlægge præcis hvordan du vil gøre for at få succes.

Skal du eksempelvis markedsføre din hjemmeside, der er en guide til a-kasser, kan du med din baggrundsviden om de forskellige metoder vælger netop dén der passer perfekt.

Her vil søgemaskineoptimering være et oplagt valg, idet folk oftest søger på google hvis de skal have information om sådanne ting – eksempelvis søger de på ”skift a-kasse” eller ”a-kasser overblik” – og et fokus på søgemaskineoptimering vil dermed være optimalt og øge din hjemmesides synlighed.

Uanset hvad du vælger – om det er et enkelt online marketingværktøj eller en kombination af flere, vil baggrundsviden om de forskellige metoder give dig mulighed for at udarbejde en klar strategi, og dermed kan du opnå vækst i din virksomhed.

Optimér og opdatér din hjemmeside

I forbindelse med øget synlighed online, er det vigtigt at optimere din hjemmeside, så den er placeret i toppen på søgemaskinerne.

Du vil nemlig ikke få meget ud af en hjemmeside, hvis den er synlig på side 8 på Google, idet de fleste bruger information fra den første side.

Optimer derfor din hjemmeside ved at oprette interessant og relevant indhold, bruge populære søgeord når du skriver blogs eller artikler og oprette backlinks til din hjemmeside.

I forlængelse heraf, er det vigtigt at du løbende opdaterer din hjemmeside, og gør dette regelmæssigt. Hvis ikke du gør dette, vil søgemaskinerne ikke finde din hjemmeside interessant, og dermed placere dig langt nede i søgeresultaterne.

Er du eksempelvis en Business Angel, og har du din egen blog, er det vigtigt, at du laver indlæg regelmæssigt, og producerer indhold der udelukkende er relevant i forhold til dit foretagende, samt indhold der kan besvare potentielle kunders spørgsmål.

Kombinér dette med søgeord, som folk normalt søger på vedrørende en business angel og oplev, at du ranker langt højere på søgemaskinerne, og dermed kan opnå øget vækst.

 

Brug de sociale medier

De sociale medier er et effektivt middel når det kommer til online markedsføring. Her kan du nemlig opbygge et netværk med folk, der er interesserede i dit produkt – altså potentielle kunder – samt allerede eksisterende kunder.

På denne måde kan du altså holde kontakt med dine kunder og øge muligheden for at udvide din kundekreds.

Vil du øge din kundekreds, kan du gøre dette på mange forskellige måder. På de sociale medier er det især en god idé at skabe en interaktiv side med kunder og interesserede.

Dette kan du gøre ved at skabe interessant content, både ved hjælp af tekst og ved hjælp af visuelle midler som billeder og videoer.

Udvikling af interessant content opfordrer nemlig til en vis debat, hvilket gør det hele mere interaktivt, og bevirker, at du kan skabe en relation til din målgruppe. Dog skal du huske at skabe content, der er tro mod din virksomhed og dets værdier – gør du ikke det, kan du hurtigt miste potentielle kunder.

Skal du eksempelvis sælge reparation af iPhone i Odense, kan du lave indlæg, der sætter gang i debatten vedrørende iPhones, tale om ny teknologi og lignende.

På denne måde holder du dig indenfor dit eget professionelle område, men skaber samtidig også en debat, som kan give dig en tættere relation med din kundekreds.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *