Mennesket bag iværksætteren

Iværksætteri er ikke længere bare for et fåtal med et anderledes og meget frihedsorienteret sind. Det er efterhånden blevet for masserne. Med udgangspunkt i ideen om, at vi projicerer os i det samfund vi lever i, giver det god mening.

Vi får fra vi er helt små skudt i skoene, at vi kan blive lige, hvad vi vil. Vi får at vide, vi er unikke, og det er næsten påkrævet, at vi på en eller anden måde udretter noget stort og unikt. Hvor det for nogle selvfølgelig og med god grund resulterer i nogle personlige og mentale kampe, bevirker det også til en indre motivation. En motivation til at skabe noget. En motivation til at blive til noget.

Hvor bedre at gøre det end ved at skabe sin egen virksomhed, hvor du helt selv er herre over slagets gang. Problemet med denne tendens er, at vi til tider glemmer os selv i jagten på succes. Man kan som iværksætter vælge at arbejde uendeligt, men hvis det er tilfældet over en længere periode, ender vi med at køre os selv i sænk. Læs videre i det der følger og få med 5 tips inspiration til, hvordan du kan få succes med iværksætteri – hvor mennesket bag iværksætteren stadigvæk titter frem.

1.      Start noget meningsfuldt

Du har som iværksætter valgt et liv i evig søgen efter balance, hvor netop denne søgen i kombination med usikkerhed er dine mest væsentlige vækst- og innovationsmotorer. Hold derfor et skarpt fokus på, hvorfor du gør, som du gør. Det kan ikke være penge alene. Det er ideen om at skabe noget med værdi, der gør dig selv samt dine omgivelser mere lykkelige, der skal være dine reelle og primære motivationsfaktor.

Et godt råd er at slå dig ned et sted, du føler dig tryg. Du behøver ikke at tage til Silicon Valley for at være succesfuld som iværksætter. Hvis du elsker København, er det bare om at søge på ’lejebolig København’ i Google for at finde den rigtige bolig.

2.      få styr på praktikaliteterne hurtigt

Man glemmer hvor mange praktikaliteter, der er som iværksætter. Det gælder derfor om hurtigst muligt at få dem på rygraden, så det ikke tager unødvendigt meget af din tid. Det første du skal gøre som iværksætter er at registrere din virksomhed i form af en selskabsstiftelse.

3.      Din hjerne er som en klud

Dette lyder måske noget diffust og lommefilosofisk, men der er en mening med galskaben. Uanset hvor god en kluds sugeevne er, vil den altid på et tidspunkt løbe tør for plads til væske. Da du ikke har lyst til at vride din hjerne, som du vrider en klud, bør du derfor til tider hænge din hjerne og dit sind til tørre.

Rigtig mange iværksættere går efter en rigtig stærk start ned med stress. Sørg for det ikke bliver dig ved at tage velfortjente pauser.

4.      Du lærer af dine fejl

Som beskrevet ovenstående får vi en meget tidlig alder skudt i skoene, at mulighederne er uendelige, og vi ikke har nogle undskyldninger for at fejle. Denne følelse bliver kun endnu mere intens som iværksætter. Der er nærmest sket en tabuisering af det at fejle. Det er en skam. For det første er det et hårdt liv hele tiden at leve i en konstant angst for at fejle.

Derudover er det heller ikke hensigtsmæssigt for din karriere. Det er gennem fejl vi lærer, og hvis vi er bange for at fejle, bliver vi hæmmet i vores beslutningsproces. Ligesom man taler i negative vendinger om gummiarm hos en tennisspiller, er det det samme for en iværksætter. Man tør ikke at spille eller tænke stort, når man har gummiarm, og man bevæger sig i stedet på en alt for sikker sfære. Hvis du har brug for kapitalen og sikkerhedsnettet til at tænke stort, kan du søge om finansiering hos en såkaldt Business Angel.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *