Det kan betale sig at investere i efteruddannelse af medarbejdere

Hvad der umiddelbart kan virke som et omkostningstungt og tidskrævende tiltag, kan vise sig at være en rigtig god investering. I Danmark kan vi ikke længere konkurrere med andre lande på pris. Derfor er det ekstra vigtigt at være ekstra fokuseret på service, kvalitet og innovation.

Disse ovenstående parametre kræver, at dine medarbejdere har kompetencerne til at føre dem ud i livet. dette kræver selvfølgelig du investerer i dem. Følgende er en guide til, hvordan denne fremgangsmåde kan se ud.

 

Fokus på det kommunikative

Den kommunikative del af virksomheds daglige gang bliver i stigende grad vigtigere. Dette er blandt andet på grund af den øgede fokus på det markedsføringsmæssige aspekt, der løbende med den digitale udvikling stadig bliver mere og mere kompleks.

Den kommunikative del består både af en ekstern såvel som en intern kommunikation. Ved at fokusere på en kommunikationsuddannelse bliver dine medarbejdere trænet i at skrive tekster der fænger, og hvor budskaberne står sort på hvidt for modtageren. Du vil derudover opleve en øget gennemslagskraft til diverse møder, samt en forhøjet motivation hos medarbejderne.

Fokus på det juridiske

Du skal selvfølgelig ikke sende halvdelen af dine medarbejdere til kurser omkring det lovgivningsmæssige, men det kan sagtens betale sig at en eller to af medarbejderne får en indsigt heri. Der er virkelig meget at hente ved at kende loven i højere grad.

Dette er selvfølgelig ekstra relevant, hvis du opererer med en virksomhed, der beskæftiger sig med et ekstra komplekst område. Hvis du er en såkaldt bygge – og anlægsvirksomhed, kan det blandt andet være en juridisk indsigt i aftaler omkring totalentreprise. Hertil kan det for eksempel være besparende, hvis en af dine medarbejdere kender til regelsættet AB92, der dækker aftaleforholdet mellem entreprenør og bygherre. Ellers kan du kontakte en advokat med speciale i dette område.

 

Uddannelse sænker stress hos medarbejderne

Det kan lyde paradoksalt, at ekstra uddannelse kan bevirke til en sænkning af stresssymptomer hos medarbejderne. Men faktum er, at dine medarbejdere har godt af et lille afbræk i en for nogle ellers meget triviel hverdag. Ved at blive uddannet yderligere bliver ens kompetencer tilsvarende udviklet, hvorfor det fremover er muligt at blive eksponeret for andre og formentlig mere avancerede arbejdsopgaver. Jo mere foranderlig og dynamisk din dag er, desto større sandsynlighed er der for du ikke kører træt i dine daglige rutine, og derved ikke går ned med stress.

Hvis en eller flere af dine medarbejdere allerede viser tegn på stresssymptomer, kan det være en idé at tilmelde ham/hende eller dem til et kursus hos mindwork. Mindwork anerkender, at det i dagens Danmark tit er påkrævet, at man arbejder hårdt, men respekterer også, at man som medarbejder også skal have tid til at puste ud.

 

Fokus på HR-afdelingen og dens processer

De fleste større virksomhed har en HR-afdeling, hvor der beskæftiges med diverse personalestrategier. Det er dog langtfra altid, at disse afdelinger er effektive. Ofte ser man desværre at afdelingen er yderst ineffektiv, og der sjældent er en korrelation mellem afdelingens tiltag og virksomhedens forretningsmæssige udfordringer.

Derudover er et af de større problemer, at HR-afdelingen for mange af de andre medarbejdere nærmest fremstår som usynlig. For at imødekomme dette problem skal du investere ressourcer i HR-afdelingen med fokus på at efteruddanne medarbejdere i afdelingen, til at kunne håndtere et digitalt styresystem, der hjælper den interne kommunikation afdelingerne imellem. Det er ikke nok bare investere i et komplekst, digitalt program, der letter det kommunikative program, hvis medarbejderne i afdelingen ikke formår at bruge programmet. Hvis problemet skal komme til livs, er et intensivt kursus sammen med implementeringen af programmet en nødvendighed.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *