Derfor skal du skaffe dig en advokat, før heldet er ude

En advokat kan defineres som en fagperson, der beskæftiger sig med rådgivning og retsføring på baggrund af en uddannelse i landets lovgivning. Mange iværksættere eller veletablerede virksomheder undervurderer advokatens rolle som mellemled mellem dit firma og lovgivningen, der sætter rammen for, hvad man kan og ikke kan i forhold til mange forskellige områder.

Særligt som nystartet virksomhedsejer eller iværksætter kan det være ekstra vigtigt at teame op sammen med en advokat, der kan rådgive eller informere dig om hvordan du forholder dig i nye og udfordrende situationer i starten af din karriere. Læs med og bliv klogere på, hvordan du kan gøre brug af en advokat, og hvorfor du burde gøre det.

Du kan klare meget selv, men ikke alt

At have tilknyttet sit firma til en advokat bliver af mange set som et kvalitetsstempel, der viser, at man anerkender, at man ikke selv kan klare hele mosten. I begyndelsen af karrieren og særligt som iværksætter kan verden virke som en legeplads, og du har måske flere gange tænkt: “jamen, det klarer jeg da selv” eller “det kan jeg da nemt bare lære mig selv”. Husk, at advokater arbejder med det juridiske emnefelt dagligt og derfor er utroligt kompetente, også når det gælder det at sætte sig ind i, hvordan dit firma er skruet sammen.

Det er klart, at en advokat kan have bestemte fokusområder, men alle er i princippet forberedt på at kunne hjælpe dig som privatperson eller som virksomhedsejer. Husk blot, at en advokat med speciale i erhvervsret, markedsføring eller andre erhvervsrelaterede emner hurtigere og nemmere kan give dig svar på det, du måtte søge svar på – og det sparer dig en del penge i sidste ende.

EU-reglement er et kapitel for sig

Har du en drøm om at tage dit firma udenlands? Fedt! Det kan du sagtens klare! Med lidt god vilje, hårdt arbejde, held og flid kan du uden tvivl sætte dit firma på Europa- eller verdenskortet. Men husk: Rådfør dig, før du sætter skuden i vandet. En advokat med erfaring inden for handel og erhverv i Europa eller i hele verden kan bedre fortælle dig, hvilke udfordringer, du måske støder på. Inden for EU skal man desuden sikre sig, at man overholder EU-reglement, hvilket vil sige, at der pludselig er mange andre landes lovgivning at holde styr på, og her kan en advokat være handy at have ved hånden.

En smart investering

Helt overordnet er en advokat dit firmas alt-mulig-mand, der kan hjælpe dig på flere forskellige områder så længe det har relation til lovgivning, regulering eller rådgivning. Det kan ikke skade dit firma med en tilknyttet advokat, men det er klart, at det er en investering du skal gøre.

At forsikre sit firma på den måde kan være med til at undgå, at din virksomhed ender i en penibel situation, der i sidste ende kan gøre mere skade end gavn. Med en advokat kan du uddelegere arbejdsbyrden på det lovmæssige område og fokusere din og dine medarbejderes arbejdsindsats på andre områder.

Undgå Cayman-Island tilstande

Du har måske hørt mange skrækhistorier fra store danske firmaer, der har snydt i skat eller lokaliseret deres bankkonti på the Cayman Islands, sådan at de kan skrabe flere penge sammen uden om den danske stat. “Ja, det er jo ikke det smarteste”, tænker du måske. Men hvordan undgår man 1) at komme ud i den fælde eller 2) at få den type skadelige medieomtale, hvis man ikke har gjort noget forkert?

For at svare på 1) bliver man nødt til at holde sig opdateret og til ilden på erhvervslovgivningen. Det er klart, at man kan komme til at bryde et reglement, fordi man simpelthen ikke er oplyst – disse situationer kan koste dig en mindre bøde, men er ikke skadelige for dit firmas omdømme. For at undgå skadelig medieomtale er det vigtigt, at man spiller med åbne kort og faktisk er klar til at lægge kortene på bordet, hvis det skulle komme til det. Dette vil vise omverdenen, at dit firma ikke har noget at skjule. Men det kræver jo, at der ikke er noget at holde hemmeligt eller at undgå at fortælle, og det kan du løbende sikre dig med en advokat, der er med hele vejen og samarbejder tæt med din virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *