5 ting du kan gøre for at få glade medarbejder i din IT virksomhed

 

Det vigtigste i en virksomhed er dens medarbejdere. Denne påstand er især sand i en IT virksomhed, hvor omsætningen er meget afhængig af hvor godt medarbejderne producerer.

For at dine medarbejdere og din virksomhed kan yde optimalt kræver det at dine medarbejdere er glade og tilfredse. I denne artikel kigger vi nærmere på 3 ting du kan gøre for sikre at dine medarbejdere er glade.

 

Find ud af hvad der motiverer dine medarbejdere

Alle mennesker er forskellige. Nogle bliver motiveret af penge og anerkendelse, nogle bliver motiveret af udvikling og andre bliver motiveret af noget helt tredje. Som leder er det vigtigt at du er dygtig til at finde frem til motivationsfaktorer hos hver enkel medarbejder.

Det er let belønne alle medarbejder på samme måde, men resultatet bliver at kun en lille del af medarbejderne bliver glade af den årsag. Måden du finder frem til hver enkel medarbejder er at snakke med dem omkring hvad der motivere dem.

 

Hvilken type bonusser skal du give

Pengebonusser er den mest almindelige måde at belønne sine medarbejdere på. Hvis du har en medarbejder, der siger at penge er det, som motivere ham eller hende mest, er det også en god ide. Folk der er motiveret af penge, er ofte også motiveret af anerkendelse.

En god måde at give en medarbejder anerkendelse på udover at sige du er glad for hans eller hendes arbejder, er ved at give en speciel gave. Prøv at give en gave som din medarbejder ikke kan få andre steder.

Dette kunne f.eks. være et specielt ur med indgravering i, som folk i firmaet ved kun fås hvis man har opnået sine mål. Armani ure er gode hvis det er en mere normal bonus, hvor et Rolex ur vil fungere godt hvis det er en ekstraordinær præstation.

 

Skab loyalitet ved at finde bolig til dine ansatte

Der er mange IT virksomheder der har medarbejdere fra udlandet, som flytter til Danmark for et bestemt job. De kender ofte ikke byen eller nogen mennesker hvorfor det kan være svært at falde til. Hvis du derfor tilbyder at hjælpe din nye medarbejder med at finde lejligheder til leje i København inden de flytter til landet, vil du hurtigt kunne få et godt forhold til dem. Det kan i mange tilfælde godt betale sig at finde en større lejlighed, som nogle af dine udenlandske medarbejdere kan dele, da de derved hurtigere kan opbygge et socialt netværk i byen.

 

Udvikling skaber motivation

Udvikling er ofte en af de mest oversete motivationsfaktorer blandt mennesker. Ved at have fokus på dine medarbejderes udvikling, især dem der bliver motiveret af udvikling, vil du opleve en stigning i motivation og glæde blandt dine medarbejdere.

Der er desværre ikke nogen genvej til at udvikle dine medarbejdere. Læg derfor en individuel plan for hver enkel af dine medarbejdere. Få en af dine medarbejdere til at oprette et nyt domæne hos jeres webhotel, og få personen til at lave en blog til at holde styr på alle medarbejdernes udvikling.

Måden i bruger bloggen på er at forskellige medarbejdere skiftes til at lave et indlæg om deres udvikling. Funktionen af denne blog er at medarbejderne internt kan inspirere hinanden, samtidig med at de bliver presset til at udvikle sig.

 

Gør de ting dine konkurrenter ikke gør

Glade medarbejdere er mere produktive, men det gør også at dine medarbejdere bliver længere tid i virksomheden. Måden du sikre dig den største loyalitet blandt dine medarbejdere er også ved at gøre ting som dine konkurrenter ikke gør.

 

 

Du udvikler dig også som leder, ved hele tiden at have fokus på at dine medarbejdere er glade og at du er bedre end konkurrenterne. Så det vigtigste du kan gøre er at implementere nogle af rådene fra artiklen.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *