Sådan skærer du (drastisk) ned på udgifterne til emballage

Når et firma overvejer nedskæringer på udgifterne, tænker de mange gange først og fremmest på at ændre designet på deres varer for at skære ned på de materielle omkostninger. Men de overser ofte, at der er penge at spare på emballagen, når varen skal sendes ud af huset. Et nemt sted at spare er ved at besøge siden her: https://albeemballage.dk/.

Vender de derimod blikket mod at ændre og optimere emballagen, så er det ikke nok med at de kan spare mange penge, men de kan også forbedre beskyttelsen af deres produkter samtidig med at de også nedsætter deres Co2 udslip og dermed giver bedre forhold for miljøet og passer bedre på vores klodes ressourcer. Vil du give den en ekstra skalle ift. miljøet kan du med fordel læse mere på http://dma.nu/.

Det gælder om at gøre emballagen så effektiv som mulig

Først og fremmest kan man fokusere på at undersøge hvordan emballagen kan optimeres, så den ikke fylder for meget og måske endda gør pakken lettere at håndtere. Det er vigtigt at overveje hvad materialerne koster, om de er stærke nok til at overlever transporten, om de er nemme at håndtere og, naturligvis, hvad man kan gøre ud fra lovgivningen på området.

Emballagen skal jo gerne kunne beskytte varen effektivt, uden at den bliver for stor og klodset. Derfor kan det godt betale sig at undersøge, hvordan man griber emballagen an, før man pakker varen til forsendelse.

Så er det også en god ide at fokusere på, hvor meget emballage der er nødvendigt. Er det nødvendigt at pakke en kasse inden i en anden eller kan man nøjes med den ene? Er det nødvendigt at bruge så meget plads på trykt information på kassen, eller kan det klares med et stykke papir i kassen, der forklarer alt det nødvendige? Er en kulørt kasse virkelig nødvendig? Er det nødvendigt at sætte labels på alle kasser, eller kan det printes direkte på kassen?

Allerede her kan man reducere brugen af emballage ved at overveje disse detaljer. Man kan jo også overveje om det er nødvendigt med så stor en kasse. Vil mindre kunne gøre det? For jo mindre emballage man bruger, desto billigere bliver det.

Man kan også overveje at bruge lettere materialer. Er det absolut nødvendigt med en stor, tung kasse eller kan en mindre, lettere kasse gøre det? Der er jo også den faktor at tænke på, at lettere materialer kan skære ned på forsendelse omkostningerne.

Ydermere kan man også overveje ikke at købe så meget emballage ad gangen, hvis der indenfor en overskuelig fremtid er planer om ændringer af facon eller mærkningen af de produkter man producerer. Så står man ikke lige pludselig med en masse emballage, man ikke længere kan bruge.

Bæredygtig emballage er fremtiden

Mange kunder er også begyndt at være interesseret i bæredygtighed og er mere villige til at støtte et grønt firma. Det kan godt betale sig at designe emballagen, så den er nem at folde sammen og komme af med, samtidig med at det er let nedbrydelige materialer der bruges. Prøv at undgå at bruge pakkenødder eller styropor generelt.

Man kan prøve så vidt muligt at pakke sine varer i emballage, der ikke fylder for meget, men samtidig stadig beskytter varen; som er nemt at komme af med i sidste end og som er lavet af materialer, der er let nedbrydelige og derfor ikke påvirker omgivelserne negativt.

Der er altid gang i udviklingen af nye og bedre metoder. Det gælder bare om at være med på noderne og ikke hænge fast i gamle vaner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *